Ljud & form drivs av Torsten Rundqvist. Jag startade eget 1997 efter avslutad utbildning på Dramatiska Institutet. Verksamheten är inriktad på konstnärlig efterbearbetning av film- och tv-ljud - att lyfta filmens berättande och förtydliga dess berättelse. Verktyget är en ljudstudio i närheten av S:t Eriksplan i Stockholm.

Desk

Ljud & form arbetar framförallt med fria filmare och mindre produktionsbolag. Idén är - idag liksom 1997 - att använda kunskap, erfarenhet och bästa tillgängliga ProTools-teknik för att producera högklassig ljuddesign till ett överkomligt pris för dessa producenter. Att arbeta integrerat med olika sidor av ljudefterbearbetningen, för att hela tiden ha överblick.

Musikmixning för film är roligt och skiljer sig på flera sätt från musikmixning för skiva, där mina erfarenheter går tillbaks till 1983. Jag tar gärna ansvar för ljudets väg från idéstadium till biograf eller television, och samarbetar med duktiga kollegor och företag när det behövs. Jag gillar att läsa manus och fundera över möjligheter. Skicka gärna över skisser eller grovklippning på ett tidigt stadium i produktionen.